28 Mart 2025 13:47

Türk-İş’e göre açlık sınırı: 23 bin 615 TL

Mutfak enflasyonunda aylık yüzde 1,25 artış ölçen Türk-İş, açlık sınırını 23 bin 615 yoksulluk sınırını ise 76 bin 922 bin TL olarak hesapladı.

Türk-İş’e göre açlık sınırı: 23 bin 615 TL

Fotoğraf: DHA

Türk-İş Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını yayımladı. Araştırmaya göre, mart ayında mutfak enflasyonu yüzde 1,25 artış gösterdi. Şubat ayında 23 bin 323 TL olan açlık sınırı 23 bin 615 TL’ye yükseldi.

4 kişilik bir aile için gıda harcamaları ve kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim ile sağlık ihtiyaçlarına yapılması gereken harcamalar topladığında ortaya çıkan yoksulluk sınırı tutarı ise şubat ayında 75 bin 973 TL’den 76 bin 922 TL’ye çıktı. Şubattan mart ayına artış ise yüzde 1,25 oldu. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tekellere risksiz kâr
Halka ayrı uluslararası şirketlere ayrı hukuk

Tekellere risksiz kâr

Türkiye’yi uluslararası sermayeye “kârlı ve güvenli bir liman” diye pazarlayan Erdoğan iktidarı tekellere yeni hukuki güvence verdi: Yasal değişiklikler olumsuz etkilerse vergi indiriminden kamu alım garantisine uzanan ve toplamı 1.1 trilyon lirayı bulan teşvikler verilecek, kârlılıkta risk sıfırlanacak. Geleceksizliğe, yoksullaşmaya ve siyasal baskılara karşı sokağa çıkanlara ise daha fazla gözaltı ve tutuklama vadediliyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
30 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et